De rode draad in mijn leven is geïnteresseerd en betrokken zijn bij de ander. Ik ben geboeid door mensen, in wie ze ‘zijn’, in hun verhaal, hoe iemand met moeilijke situaties of ervaringen omgaat, hoe iemand tot zijn recht kan komen met zijn/haar unieke kwaliteiten.

Ik werkte jarenlang als secretaresse in de gezondheidszorg op oncologie afdelingen. Doordat ik ook vanuit pastoraat mensen begeleidde, groeide het verlangen om me hierin verder te ontwikkelen. Ik zocht uit wat ik echt wilde en zette een spannende stap, gooide het werk-roer om en volgde meerdere opleidingen tot counselor & coach. In 2015 startte ik met mijn praktijk ‘In Verbinding’.

Uit eigen ervaring weet ik dat het lastig kan zijn in periodes of situaties in je leven. Zo onderging ik mijn eigen innerlijke proces, waarin ik overtuigingen en emoties ben gaan verkennen die regelmatig het stuur van mijn leven bleken over te nemen. Door erkenning te geven aan hetgeen er zich in mijn binnenwereld afspeelde, kreeg ik met vallen en opstaan meer verbinding met mijzelf. Ik leerde beter omgaan met blauwe plekken die ik gaandeweg mijn leven had opgelopen. Dat voelde kwetsbaar, maar het was ook krachtig om te ontdekken dat verandering van binnenuit mogelijk is, om meer grip en keuzevrijheid te ervaren.

Uit die hoop en geïnspireerd door mijn opleidingen, komt mijn bevlogenheid. Ik geef graag door wat ik zelf heb ontvangen: groeien in verbinding met jezelf en de ander.

Jolanda Steendam koffie Jolanda Steendam wandelen

Ik leef en werk vanuit een christelijke levensvisie en wil van daaruit naast je staan met respect en mildheid voor wie jij bent, jouw verhaal, je situatie. Heb jij een andere levensovertuiging of heb je niets (meer) met God of geloof? Natuurlijk ben je ook dan welkom.

Als Integratieve Counselor & Coach ervaar ik het als een voorrecht om in verbinding met jou, betrokken te zijn bij jou, jouw groeiproces, om te ontdekken wat jou beweegt, wat jou recht doet.

In onze samenwerking sta ik naast je, luister ik zonder oordeel naar jou, en stimuleer ik je tot zelfinzicht om antwoorden in jezelf te vinden die passend zijn bij jou, in wat jij wilt veranderen en nodig hebt.

Naast mijn werk in mijn praktijk, werk ik een aantal uren in de week bij Philadelphia Zorg in de functie van ambulant begeleider. Tevens ben ik als coach en werkbegeleider voor studenten verbonden aan Groundwork.

Dit ben ik ook:
getrouwd (en bonusmoeder van twee dochters), opmerkzaam, wandelen, humor, genieten van gezelligheid, empatisch, nieuwe dingen ontdekken, daadkracht, samen eten, muziek maken, goede gesprekken, betrouwbaar, schaterlachen, sensitief en… koffie mag niet ontbreken als start van mijn dag.