WAAROM BRAINSPOTTING?

Heb je stress gerelateerde klachten, lichamelijke klachten, angsten of last van nare ervaringen? Brainspotting is een laagdrempelige therapievorm, voortgekomen uit EMDR, waarbij ook juist die gebieden in de hersenen en lichaam worden aangespoord, die je met praten en nadenken niet zo gemakkelijk kan bereiken. Het uitgangspunt is: de richting die je opkijkt, bepaalt bij welke informatie in je hersenen je kunt komen.

Het is de bedoeling dat onafgemaakte gevoelens, die nog (deels) opgeslagen liggen in je brein, ruimte krijgen om te ontladen.  Onbewuste en bewuste blokkades, waar je last van hebt in je dagelijks functioneren, kunnen opgeheven worden. Na één of meerdere sessies zal je merken dat de pijn of schokkende gebeurtenis benoemd kan worden, maar dat je gevoelens erbij, kalmer zullen zijn.

De voordelen van Brainspotting:

  • Geschikt voor een breed scala van klachten, zowel lichamelijk als psychisch.
  • Werkt door in de bewuste en de onderbewuste gebieden van de hersenen (pre-cognitief en pre-verbaal).
  • Over problemen praten is niet noodzakelijk.
  • Er is minder risico op her-traumatisering.
  • Het effect is al na enkele sessies merkbaar.

WERKWIJZE

Brainspotting is een van de methodieken die ik inzet binnen Coaching & Counseling, maar kan ook een losstaand traject zijn.

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, om erachter te komen of er een wederzijdse klik is. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij mij en andersom. Ook kunnen we onderzoeken of jij met je hulpvraag bij mij aan het juiste adres bent. Wanneer ik hierover twijfel zal ik dit eerlijk met je bespreken. Als je dit wilt kan ik je doorverwijzen naar een collega met de expertise die aansluit bij wat jij nodig hebt. Wanneer we besluiten een traject te starten, bespreken we samen het aantal afspraken en de frequentie hiervan. We ondertekenen allebei een coachingovereenkomst, als extra waarborg voor een zorgvuldige omgang met alles wat jij deelt.

Tijdens een Brainspotting sessie, zitten we tegenover elkaar op een voor jou prettige afstand. Je krijgt een koptelefoon op met zachte bilaterale muziek, zodat jouw beide hersenhelften actief betrokken blijven. Je vertelt kort waar je mee aan de slag wil.

Terwijl jij vertelt vanuit jouw ervaring, vraag ik je om je bewust te zijn van de daarbij gevoelde lichamelijke reactie die je gewaarwordt. Bijvoorbeeld spanning op je keel, een knoop in je maag, druk op je schouders etc.

Met een pointer (aanwijsstok) beweeg ik in je blikveld. Als de blik (oogpositie) op het juiste punt vastgehouden wordt, raken relevante gebieden in de hersenen gestimuleerd. Hebben we de oogpositie gevonden dan blijf je naar de pointer kijken. Ondertussen blijf je met jouw aandacht bij de nare ervaring en het bijbehorende lichaamsgevoel, terwijl ik met aandacht blijf afgestemd op jou.

Het is niet ongewoon dat er lange stiltes vallen tijdens dit proces.

Je lichaam en brein werken intensief samen en het zelfhelende vermogen gaat aan de slag. Dit kan doordat het brein beschikt over een grote groeimogelijkheid die ook wel plasticiteit wordt genoemd. Opgeslagen, verstopte pijnlijke plekken, onverwerkte gebeurtenissen krijgen mogelijkheid opgeruimd te worden. Er komt meer rust en een gezonde balans.

TARIEF per 1 januari 2023 voor particulieren

  • Kennismaking (30-45 minuten) gratis
  • Per sessie (60 min.) € 70,00
  • Pakketprijs 5 sessies € 325,00 /10 sessies € 650,00

Alle bedragen zijn BTW vrij.
Counseling & Coaching wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Bij veel werkgevers kan een coachingstraject vanuit het Persoonlijk Ontwikkelbudget gefinancierd worden. Informeer bij jouw werkgever naar de mogelijkheden.

WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK?

Stuur een mailtje naar info@inverbinding-coaching.nl, vul het formulier hieronder in of stuur een appbericht/SMS naar 06 – 384 86 400, ik neem binnen twee werkdagen contact met je op.

Wat is je e-mailadres?
Je bericht:
logo Groundwork
logo Nobco
logo EFT